top of page
Oiseau_vert01.png

 

We hebben over elk aspect van ons project nagedacht zodat het zo trouw mogelijk is aan de waarden die ons hebben opgebouwd.

Dit zijn in het kort de oplossingen die we hebben bedacht en toegepast...

 
Zonne-energie

 

Onze oven wordt aangedreven door zonnepanelen op ons dak.

Onze zonnepanelen laden ook de batterij van onze fiets op... goed nieuws voor onze kalveren, want we leveren aan onze B2B-klanten in Brussel met de fiets.

 
Kwaliteit partnerschappen

 

We kiezen onze leveranciers omdat ze onze waarden delen, en dat is belangrijk voor ons! 

Om onze producten op de markt te brengen, hebben we ervoor gekozen om uitsluitend partnerschappen aan te gaan met onafhankelijke winkels.  

 
Een model voor circulaire economie

 

Het leek ons ondenkbaar dat onze p’tits Bazoefs in de vuilnisbak zouden belanden.  

Daarom hebben we ons project gebaseerd op een circulaire economie

 

Bij elke levering verzamelen we de onverkochte Bazoefs van de week ervoor en brengen ze de week erna terug naar de winkel, nadat we ze op miraculeuze wijze hebben omgevormd tot Skrounchs, heerlijke kleine crackers die het plezier verlengen en tegelijk verspilling voorkomen!

 
Minimalistisch afval

 

In de werkplaats hebben we geen witte bak nodig, al ons afval wordt gerecycleerd en we produceren niet veel! 

In de compostbak verzamelen we onze kookbladeren en de verpakkingen van de Bazoefs die terugkomen naar de werkplaats om te worden omgevormd tot Skrounchs.  

 

In de gele bak doen we de etiketten van de verwerkte Bazoefs en de kraft- en kartonnen verpakkingen van onze zaden.  

In de blauwe bak doen we de zeldzame plastic verpakkingen waarin onze ingrediënten op het atelier aankomen... de wereld is nog niet perfect :-) 

 
Verantwoorde verpakking

 

En omdat verpakking je soms geld kan besparen... We hebben gekozen voor minimalistische, plasticvrije, recyclebare en composteerbare verpakkingen.

Transparante papieren vellen en zakken, 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar, uitsluitend gemaakt in Frankrijk van hout uit duurzaam beheerde bossen. Ze zijn OK Compost HOME gecertificeerd.  

Lijmvrije etiketten die in de prullenbak passen.  

Elastiekjes van 100% natuurlijk rubber, biologisch afbreekbaar, herbruikbaar, FSC®-gecertificeerd, fair trade en Fair Rubber gecertificeerd. Om de p'tits Bazoefs uit te pakken, opnieuw in te pakken, uit te pakken, opnieuw in te pakken en altijd te beschermen!  

Kleine composteerbare of recyclebare kraftpapieren bakjes om je p'tits Skrounchs te beschermen tegen stoten en stoten :-)

Seminibus is gebouwd op een fundament van ecologische en menselijke waarden: duurzaamheid, verantwoordelijkheid, delen, eerlijkheid en transparantie.

FLUX1.png
Waarden.jpg
IMG_5707_edited.jpg
tournée de livraison à vélo des pains de graines sans gluten Seminibus
crackers sans gluten de Seminibus, les p'tits Skrounchs produits à Bruxelles
bottom of page